Варна. Снимка: БТА
fallback

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията за един загинал на територията на област Добрич.

Oще по темата
И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство.

За периода от 9 до 12 часа днес звената „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път.

Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.

Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.

На територията на област Добрич работят 8 пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен.

На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на Дебелец са евакуирани 8 души. Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите Стамболийски и Плаково.

Вижте кадри от Аспарухово във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 9 години

Някой ако си мисли ,че вятърните централи са абсолютно безопасни се лъже.Тези централи забавят изравняването на потенциалите между две области.Още повече ,че черпят и енергия...................................За слагащите минуси!Да видят какво е писал Бернули преди доста време(по - точно за съпротивленията във флуидния поток).И когато го проумеят да слагат минуса и директно да се явяват за нобелова награда.

38

Анонимен

преди 9 години

Видя се ще герберските кметове са *** и нищо не става от тях също като своя лидер бойко тиквуняка. Да подкрепим пострадалите от наводнението в Варна със DMS Varna на 17777 без ддс.Нека тези пари от есемесите отидът за пострадалите варненци от наводнението за да могът отново да си построят разрушените къщи и да си стъпят на крака.

37

ххх

преди 9 години

Стига с глупавите коментари-мислете за последствията.fermer.bg/Земеделци: Докато търсим пари за ракети, останахме без реколта! (СНИМКИ)Поройните дъждове и градушките от последното денонощие в много части на страната продължават да нанасят поражения на земеделските култури

fallback