Снимка: архив Булфото
fallback

Очевидно не е имало добра координация при бедствието в Аспарухово, призна министърът на отбраната Ангел Найденов. По думите му в кризисния щаб представителите на общината са опитали да направят всичко възможно, но въпреки това координацията не е била добра.

„Бързам да изразя своите съболезнования на близките на загиналите, всички сме съпричастни към тях в този толкова тежък момент“, каза още министър Найденов. Той каза, че е струпана техника и наличен състав, разчиства се, подпомагат се местните власти, има достатъчно екипи на „Гражданска защита“ и на Спешна помощ", добави министърът.

Найденов обяви, че потвърдените жертви от бедствието към момента са 9, а трима са в неизвестност. В момента полицейски екипи обикалят къщите в района и разговарят с живущите, за да се установи дали има и още в неизвестност.

Министър Найденов каза, че ситуацията продължава да бъде тежка, но се върви към нормализиране. Той изрази надежда, че прогнозите на метеоролозите ще се сбъднат и дъждовете ще спрат днес.

По думите на Найденов след подаването на сигнала за бедствието са предприети всички възможни действия. Първоначално са изпратени 9 екипа, а впоследствие и още 5. Присъединили са се екипи от доброволци. Кризисният щаб е започнал работа малко след 20 ч.

Кризисният щаб е снабдил нуждаещите се в Аспарухово с питейна вода. Към момента не е известно да има други нужди. Екипи на Червения кръст заедно с психолози минават по къщите и говорят с живущите.

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов съобщи, че басейнови дирекции и всички отговорни институции работят. По думите му нивото на река Янтра във Велико Търново вече се отича и е под критичните метри. Правят се лабораторни тестове за замърсяване.

Анастасов обяви, че при бедствието във Варна няма участие на воден басейн и язовири не са били изпускани. Затова според него случаят със село Бисер не е подходящ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Ама Майчето те е пуснала чак във Варна сам а и като отиде какво с другите двама Йовчев и Лазаров се скрихте в Ексиновгрд много правилно до там водата няма да стигне после се наспахте и Орешарски се появи и той след 12 часа като че идваше от Америка със самолет не от София . Дано Господ ви накаже за тази наглост но ВАС а НЕ НАРОДА

14

бобо

преди 9 години

КОЛКО *** ТРЯБВА ДА БЪДЕШМОЖЕ БИ КОЛКОТО ТОЯ СМОТАН МИНИСТЪР НАЙДЕНОВЗА ДА НЕИЗПРАТИШ В ТАКЪВ ТЕЖЪК МОМЕНТ ЕДНА МАШИНА С МОЩНИ ПРОЖЕКТОРИ !! НАЛИ ЧУХТЕ ШЕФА НА ЧЕРВЕН КРЪСТ ВЪВ ВАРНАЧЕ НАЙМНОГО ГИ Е МОРЯЛА ТЪМНИЦАТА !!! НАЙДЕНОВНАЙДЕНОВ КОЛКО СИ *** И ЖАЛЪК !!!

13

bolka

преди 9 години

За каква координация може да се говори?Едва ли има някой, който да може да изброи институциите, които би трябвало да осъществяват контрол и дейност в града. Да, много са, но никоя от тях не си изпълнява задълженията, само прилапва немалко средства, а полза - никаква.Защото ако имаше кадърност, при всичките тези десетки институции /а може би са и повече/, нямаше да се допусне безконтролното изсичане на гори, затлачване на дерета и шахти, незаконно строителство на *** къщи.Докога?

fallback