Свлачището край Кранево. Снимка, архив Булфото
fallback

5000 деца са блокирани в международния лагер в Кранево, съобщава ТВ 7.

Откъснати са парчета асфалт, пътищата до базата са наводнени и достъпът е невъзможен. В селото могат да влизат само високопроходими автомобили. Това е причината децата да не могат да бъдат изведени от лагера.

Oще по темата
Кметът на Кранево Румен Николова съобщи пред БНР, че за сега за тях има суха храна, която ще стигне за няколко хранения.

Кметът обясни, че снощи реката е избила над корекцията и е стигнала до ниво над 4 м.

Отнесени са колектори, мръсни канализации, мост, половината хотели са наводнени, децата, които са в лагера, са без ток и вода, каза той

Пътят до Албена е наводнен, водата там е около половин метър, пропускат се само автобуси и микробуси, които снабдяват с хляб и вода, уточни Николов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ivo_1

преди 9 години

До ЕЙA Ти кога за последно беше в Кранево? има 12 ( ДВАНАДЕСЕТ) Лагера. Това че ти помниш само един от твойто детство си е твой проблем. В момента Там тече международния детски фестивал "Вольой идейй" и има достатъчно деца, за да запълнят всичките 12 повтарям 12 сгради.

10

ЕЙ

преди 9 години

Абе вие журналистите вече почвате да ме издразвате. Къде ги видяхте тези 5000 деца в Кранево. Знаете ли какъв е капацитета на лагера? Проверете, че тогава пишете! То бива бива ама вече си мисля, че някой си съчинява нещо само и само да стане новина. Срамота!

9

IVo_1

преди 9 години

Да в Кранево е възможно да има 5000 деца, има 12 сгради с голяма леглова база и почти всяко лято са запълнени на 100% . Така че е възможно да са толкова. А и в Края на Юни т.е. сега започва международния детски фестивал, така че не се учудвайте.

fallback