Снимка: Булфото, архив
fallback

От 30 до 50 лева ще бъдат глобявани гражданите на Добрич, които изхвърлят отпадъци през прозорци, балкони, както и от покривите на жилищни сгради.

Това предвижда новата общинска наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците, която Общинският съвет ще обсъди на предстоящото си заседание на 24 юни.

Освен това гражданите ще бъдат санкциониране с до 50 лева и за изхвърляне на пепел, сгурия и горящи отпадъци в съдовете за битов боклук.

Според новата наредба ще бъдат наказвани с 5 до 15 лева и хората, които вадят отпадъци от кофите за боклук.

Най-голямо е финансовото наказание - от 1500 до 5000 лева, е за търговци, които разкомплектоват излезли от употреба моторни превозни средства на площадки за временно съхраняване и добиват части и компоненти от тях.

Висока е санкцията - до 2500 лева, и за използване при снегопочистване на неекологосъобразни смеси, които не отговарят на изискванията на закона и са без сертификат за качество и безопасност.

Новата наредба урежда и събирането на негодни за употреба батерии, акумулатори, автомобилни гуми, отработени моторни масла и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Продължение на 9

преди 10 години

За да постигнат това,трябвало седмици наред да агитират от врата на врата и чак после проведат събранието. На гласуването постигнали болшинство, но с малко. Все пак имало не една и две ***, които всячески са се опитали да защитят виновните - защо да плащат, след като е ясно, че има и други нарушители,които обаче са останали неидентифицирани. Тази самоинициатива все пак има резултат, защото вече няколко години около този блок е много по-чисто, насадиха и цветя.Значи, обществото трябва да узрее

8

Знам един случай

преди 10 години

в Дианабад. И пред техния блок дърветата бяха "окичени" като това на снимката. Тогава няколко мъже от блока се сговориха и започнаха да проверяват съдържанието на торбичките с ***, изхвърлени направо от балконите. Така, благодарение на някои квитанции, успяха да идентифицират някои от семействата, хвърлящи *** си по този начин.После на общо събрание на блока беше предложено да им се наложат глоби, парите от които да бъдат използвани за благоустрояване на пространството около блока/Продълж

7

Анонимен

преди 10 години

Мисля, че на много места има такива наредби и глоби, но проблемът е, че някак си трябва да се налагат. Кой орган и на какъв принцип ще лови хората, че мятат торбички и фасове през балкона?

fallback