Снимка: архив, БулФото
fallback

Тримата младежи, които се изгубиха снощи в Стара планина, са тръгнали напълно неподготвени за хижа Рай, но объркали пътя и се озовали на пътеките за връх Ботев.

Това съобщиха за Dnes.bg от екипа, който провежда издирването.

Oще по темата
Сигналът от бедстващите туристи е получен снощи около 23 часа.

Всички спасителни отряди от Карлово и Калофер са на крак, изпратени са и спасители от Пловдив.

Младежите са от Стара Загора и от Велико Търново.

Спасителите са тръгнали да ги търсят, според техните обяснения за пътя, по който са минали.

Ситуацията е усложнена, защото снощи на връх Ботев е паднала нова снежна покривка.

18 спасители участват в акцията, съобщи за Dnes.bg началникът на ППС-Сопот Цвятко Цветков.

Операцията по издирването на изгубените туристи продължава. Готовност да се включат в акцията имат и спасителите от Плевен.

Информацията е обновена към 13.05 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

планинар

преди 9 години

Много противоречива информация.Един път се пише ,че са тръгнали от Калофер,другаде пише ,че от Карлово.Един път,че отиват на хижа Рай,на друго място,че са тръгнали към Ботев връх.Най вероятно са се набутали в южния джендем.Надявам се всичко да завърши благополучно

22

Тодоров

преди 9 години

Знае се къде са пренощували, знае се че са зле екипирани. Според мен след пренощуването в пещерата са предприели спускане в посока лекия автомобил. Аз бих търсил в стръмните дерета с течаща вода под пещерата. Момчетата са на място от което немогат да се измъкнат, защото в противен случай поне един от тях щеше да се върне до колата. Спасителите трябва да побързат, защото мокрите дрехи водят до хипотермия дори при положителни температури.

21

конструктора

преди 9 години

Вчера сме навъртяли над 100 км. с моторите да ги търсим.Първо не са тръгнали за никаква хижа а просто да се разкарали.Долу на бариерата им беше леката кола(тъмно синьо Поло).Обяснили са на единия спасител че са вървели нагоре по пътя но след това са свили в някаква гора.Не знам какво ги е накарало да тръгнат в непозната местност , зле екипирани.При разговора ни с един от спасителите той каза че при провеждането на един от последните му разговори с тях едно от момчетата било неадекватно.

fallback