23

планинар

преди 9 години

Много противоречива информация.Един път се пише ,че са тръгнали от Калофер,другаде пише ,че от Карлово.Един път,че отиват на хижа Рай,на друго място,че са тръгнали към Ботев връх.Най вероятно са се набутали в южния джендем.Надявам се всичко да завърши благополучно

22

Тодоров

преди 9 години

Знае се къде са пренощували, знае се че са зле екипирани. Според мен след пренощуването в пещерата са предприели спускане в посока лекия автомобил. Аз бих търсил в стръмните дерета с течаща вода под пещерата. Момчетата са на място от което немогат да се измъкнат, защото в противен случай поне един от тях щеше да се върне до колата. Спасителите трябва да побързат, защото мокрите дрехи водят до хипотермия дори при положителни температури.

21

конструктора

преди 9 години

Вчера сме навъртяли над 100 км. с моторите да ги търсим.Първо не са тръгнали за никаква хижа а просто да се разкарали.Долу на бариерата им беше леката кола(тъмно синьо Поло).Обяснили са на единия спасител че са вървели нагоре по пътя но след това са свили в някаква гора.Не знам какво ги е накарало да тръгнат в непозната местност , зле екипирани.При разговора ни с един от спасителите той каза че при провеждането на един от последните му разговори с тях едно от момчетата било неадекватно.

20

планинар

преди 9 години

Преди малко се прибрахме от хижа Тъжа. Много хора ни звъняха да ни питат добре ли сме.Горе на вр. Ботев има доста сняг.Не мога да повярвам,че някой ще тръгне зле екипиран при това нестабилно време. Ботев си е труден връх, с бързо променящи се метериологични условия.

19

Анонимен

преди 9 години

Това е една житейска ситуация, която можеше да бъде предотвратена, ако тези младежи поне малко бяха запознати с това, какви опасности има в планината. Вместо в училище да се учат всъвъзможни ненужни неща - тема за оцеляването и рисковете в планината би била интересна за децата и да им спаси живота. Когато имаш опита, когато някой те е подготвил за това какво би те очаквало, ако правиш еди какво си ще те накара да се замислиш, какво правиш. А такива теми са стотици.

18

evalla

преди 9 години

dano da ima v drugata mreja poveche za spasitelite.tuk dosta ste stisnati za + info i + details:(koi kak kade raboti v BG e mnogo vajno - i za kolko! "slava" ne yadat decata i jenite im. ili?

17

Анонимен

преди 9 години

Понеже съм от този край и обикалям планината, качвал съм се и на Ботев, мога да заявя, че виновни са си самите младежи, не им е виновна планината. Не се тръгва просто така, из непознати места без никаква подготовка и без човек който да познава маршрута. Дори една туристическа карта да са имали, нямало е да се отклонят толкова на север от х. Рай.Това не им е разходка в парка. Дано им е за урок.

16

Анонимен

преди 9 години

Намерени са живи и здрави

15

Гошо

преди 9 години

Дано са успели да си направят някаква дупка в снега на завет и да са се гушнали плътно, да опазят калориите! Има примери, когато хора са оцелявали - преди години една група се раздели, продължилите към х.Амбарица" замръзнаха, вечна им памет, на 200-300 м от хижата. Пренощувалите в една преспа (знам мястото) оцеляха. Желая на тези патиланци да останат живи и здрави и другия път - повече разум! А за раздвижване на кръвта - малко шамари от спасителите!

14

mdaa

преди 9 години

Веднага наизкочиха компетентните форумни капацитети.Първо да ги намерят живи и здрави. После има време за всичко....

13

Анонимен

преди 9 години

Бойко да пусне хиликоптерите и то веднага

12

до 13

преди 9 години

На тях рачията им е била в повече, а на теб сивото вещество ти е в по-малко , дано ги открият живи и здрави.

11

Рали1

преди 9 години

Никога не подценявайте атмосферните условия и не надценявайте силите и познанията си. Слушайте съветите на професионалистите. С пранината шега не бива.Стара планина е колкота красива, толкова и коварна,.Дано са живи и здрави!

10

bratya Grim

преди 9 години

Komentara se otnasya do psiholog!

9

bratya Grim

преди 9 години

Aloo,POLITOLOGA,vlez v 4as! Tuk se govori za iz4eznali hora,kakvi gi dranka6?!Pone 4ei parvo,PLATEN DRASKA4 TAP!!!!!!!!!

8

Анонимен

преди 9 години

До психолог = Лигльо.Дано се намерят момчетата! Дано са здрави!

7

Сандо

преди 9 години

дано ги намерят живи

6

психолог

преди 9 години

Колко е точен коментара на 2 - политолог. Цяла година Станишев, Сидеров , Бареков и Пеевски ни обещават, че ще се борят против ГЕРБ за доброто на народа. И сега какво излезе доброто, всичките тези се писаха водачи на Евролистите с цел да избягат в Брюксел , а народа да духа супата. Най вероятно сега ще се борят за доброто на цяла Европа в някой луксозен ресторант с шампанско от 700 евро в ръка. Колкото и да не вярвате Б.Борисов засега си остава единствен честен политик и Държавник.

5

Анонимен

преди 9 години

"До политологШшшш алоу ... тука става въпрос за изгубени хора в планината и мерките за тяхното спасяване...Съвсем битова история...Кви избори те бият по глъвътъ ?"На трола коментари за избори му плащат, не за битови истории.

4

Анонимен

преди 9 години

До политологШшшш алоу ... тука става въпрос за изгубени хора в планината и мерките за тяхното спасяване...Съвсем битова история...Кви избори те бият по глъвътъ ?