Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Летищата във Варна, София и Бургас попаднаха за първи път в престижната класация на консултантската компания Skytrax. Тя е направена въз основа на мненията на 13 млн. пътници от 110 националности, като обхваща над 400 летища в света, съобщава в. „Черно море“.

Родните аеропортове завършват десетката на най-добрите летища в Източна Европа. Класацията води будапещенското "Ференц Лист", следвано от киевското "Бориспол" и "Ленард Мери" в Талин.

Летищата в София, Варна и Бургас завършват регионалната десетка, изпреварени във възходящ ред от Тбилиси, Белград, Братислава и Рига.

Летище "Чанги" в Сингапур и през 2014 г. остава най-доброто в света за втора поредна година, показва класацията на консултантската компания. Сингапурският аеропорт е бил начело общо три пъти в подредбата, която се прави от 2009 г. насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Атакист от ФБР

преди 10 години

Причината летище София да попада в тази класация е това че оставя много приятни спомени съчетани с облекчение у пътниците посетили го-от там те напускат тоалетната на Европа.А не че самото летище е хубаво.Айде моля ви се може ли да се сравнява с летище на голяма западна страна.И аз намирах казармата за чудестно място и шапкаря за прекрасен човек като ми подписваше молбата за отпуска.А варненци да не се радват-причината е същата.А на "Морската им столица" и спряха кранчето от София:)София е в Бг.

7

Rumenov

преди 10 години

Хубавото си е хубаво, направиха го като за европейци

6

Българин

преди 10 години

Все пак добре е когато чужденци ни оценяват - да имаш 3 летища в първата десятка на ЦИЕ си е отлично постижение! Но тъй като ние позволяваме на мразещите себе си и всичко останало хейтъри да ни обливат с *** и кал, хубавите неща в БЪЛГАРИЯ не можем да ги видим и оценим.

fallback