Снимка: Булфото
fallback

Мотивът на Атанаска Георгиева, която е обвинена в умишлено убийство на 8-годишната Александра от Поморие, че първокласничката е обидила децата й, е несериозен.

Това заяви адвокат Марин Марковски в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него не може да става въпрос за обида от детето и затова истинските мотиви трябва да се търсят в посока личностни отношения със семейството на детето.

Oще по темата
8-годишната Александра изчезна в четвъртък. Ден по-късно детето беше открито мъртво в дома на Атанаска. Атанаска Георгиева е направила самопризнания за убийството пред разследващите, след което ги е завела в квартирата си и е посочила къде е скрит трупът.

Адвокат Марковски и ген. Васил Василев, директор на полицията от 1997 г. до 2003 г., коментираха, че е изключително важно да се установи дали е имало предварителна организация на престъплението. Според тях това може да стане, след като се установи часът на смъртта, в колко часа е направено обаждането, с което се иска откуп, както и кой точно се е обадил.

Според ген. Василев няма афект, който да накара някого да убие дете. Затова той посъветва да се потърси по-дълбоко в семейния кръг и да се установи какви са имотните и финансовите отношения. Назначената съдебно-психиатрична експертиза е рутинна практика в такива случаи, каза още той.

Марковски заяви, че според него Атанаска Георгиева е психически здрава. По думите му един психически болен човек има прояви, които са характерни и се проявяват и в други ситуации. Той прогнозира още, че Атанаска ще бъде осъдена на 30 години затвор. Марковски коментира, че за такива престъпления се дава доживотна присъда, но в случая е имало самопризнания.

Същевременно стана ясно, че екипи от психолози ще работят с децата в ОУ „Иван Вазов“, в което е учила Александра. Директорът на училището заяви, че ще се проведат и срещи с родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 10 години

vsichko e vapros na i za pari,drygo niama tozi lihvar e vzel kashti 30 broia e kvo da ochakva ot horata qsno kvo otmashtenie drygia pat da se naychi a horata koito gi e izmamil te deca niamat li....

15

П.Петров

преди 10 години

Така си е, трябва доста повече омраза и доста повече афект да увие торба на главата на едно дете с тиксо и да го гледа две минути как се бори за глътка въздух, докато изпадне в безсъзнание и след това да го чака да умре.Колкото и обществото ни да е 70 години в бездуховност и 25 години безнадеждност, нелепо ми се вижда. Ама знам ли, като имаше скоро случай ученик наръгал с нож друг заради спор, кой на кого да даде път...

14

Анонимен

преди 10 години

До ФеликсТака де *** къде тук е намесена организираната престъпност ?Дори и да е отвличане, то изрично трябва да се знае, че имат работа с организирана престъпност-Че те и по митингите пращат маскирани робокопи.И там ли има организирана престъпност ?За снимката, че може и да е архивна пък Днеска.бг са фърлили нещо колкото да го има съм съгласен :)

fallback