Снимка: Dnes. bg
fallback

Общ преглед
Гъста мъгла и намалена видимост са най-вероятните причини за двете верижни катастрофи на АМ "Тракия", при които 15 души бяха ранени, а двама загинаха, съобщи началникът на "Пътна полиция" - Пловдив Радослав Начев.
Oще по темата
По думите му по данни на шофьорите, участвали в произшествията, мъглата е била толкова гъста, че не са имали пряка видимост между двата инцидента, което на практика означава, че катастрофите са независими една от друга.

Конкретните причини са в процес на изясняване.

Според Начев най-вероятно водачите на тировете - участници и в двете катастрофи, са намалили скоростта заради мъглата, за да не се ударят в колите пред тях, но това явно не са успели да направят колите зад тях.

"Беше страшно, помагахме на всички пострадали. Аз успях да спра, но зад мен колите не успяха и така ме удариха, нищо не се виждаше от мъглата, видимостта беше под 5 метра”, разказа пред Dnes.bg Томи Тонев, който е един от участниците в катастрофата.

Кола със софийска регистрация е влязла изцяло под тира, водачът й е загинал на място.

Загинала е и пътничката във втората по-тежко пострадала кола.

Четирима от ранените, сред които и едно дете, са в Университетската болница в Пловдив и няма опасност за живота им.

Първа е катастрофата в посока София - Бургас, където са и загиналите. Малко след това на около 20 метра преди нея става и втората катастрофа в посока Бургас - София.

Колите, пострадали в двете верижни катастрофи, са двайсетина.

На място на произшествието работиха екипи на Спешна помощ, Гражданска защита, аварийният отряд на Пожарната, които в момента разчистват пътното платно, както и над десет коли на "Пътна помощ", които извозиха пострадалите автомобили.

Около 12 часа беше възстановено  движението при 135 км на АМ "Тракия", в посока София - Бургас, а час по-късно и в посока Бургас - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

ccc

преди 10 години

Каква магла бе, горят гуми в полето , от сума ти време се вижда от Пловдив до Стара Загора, само че в тая скапана държава , никой не го е еня за хората. Нито американците, нито руснаците са ни виновни за дережето, виновна е повсеместната простотия и безотговорност ! Всъщност, защо си губя времето???

51

Феята на Смъртта.

преди 10 години

Мен, вчера Неделя в 06.50 на път към Пловдив ме размляха на 69 километър! Удари ме човек движещ се със скорост над 140 км. Благодаря на Бог, че останах жив!!!!!! По тази магистрала съм се нагледал на невиждани ужасии и е крайно време КАТ да вземе СМАЗВАЩИ МЕРКИ!!!!!!И...аз не бях виновен за катастрофата. Другият водач...заспива...

50

Анонимен

преди 10 години

Не е ли работа на КАТ да предупреждава,със светлини,аларма и т.н.Не само да стоят в храстите

fallback