Снимка: Dnes. bg

Общ преглед
Гъста мъгла и намалена видимост са най-вероятните причини за двете верижни катастрофи на АМ "Тракия", при които 15 души бяха ранени, а двама загинаха, съобщи началникът на "Пътна полиция" - Пловдив Радослав Начев.
Още по темата
По думите му по данни на шофьорите, участвали в произшествията, мъглата е била толкова гъста, че не са имали пряка видимост между двата инцидента, което на практика означава, че катастрофите са независими една от друга.

Конкретните причини са в процес на изясняване.

Според Начев най-вероятно водачите на тировете - участници и в двете катастрофи, са намалили скоростта заради мъглата, за да не се ударят в колите пред тях, но това явно не са успели да направят колите зад тях.

"Беше страшно, помагахме на всички пострадали. Аз успях да спра, но зад мен колите не успяха и така ме удариха, нищо не се виждаше от мъглата, видимостта беше под 5 метра”, разказа пред Dnes.bg Томи Тонев, който е един от участниците в катастрофата.

Кола със софийска регистрация е влязла изцяло под тира, водачът й е загинал на място.

Загинала е и пътничката във втората по-тежко пострадала кола.

Четирима от ранените, сред които и едно дете, са в Университетската болница в Пловдив и няма опасност за живота им.

Първа е катастрофата в посока София - Бургас, където са и загиналите. Малко след това на около 20 метра преди нея става и втората катастрофа в посока Бургас - София.

Колите, пострадали в двете верижни катастрофи, са двайсетина.

На място на произшествието работиха екипи на Спешна помощ, Гражданска защита, аварийният отряд на Пожарната, които в момента разчистват пътното платно, както и над десет коли на "Пътна помощ", които извозиха пострадалите автомобили.

Около 12 часа беше възстановено  движението при 135 км на АМ "Тракия", в посока София - Бургас, а час по-късно и в посока Бургас - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар