Снимка: Булфото, архив

Разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с трагедията в Лясковец, при която загина спецполицай, а други трима бяха ранени, обхваща всичко - поведението на лицето, начините, по които са му разрешени притежаване на четири огнестрелни дългоцевни оръжия, всички предишни операции, настоящата операция, за да се стигне до трагичната ситуация преди седмица.

Затова не е необходимо да бъдат назначавани отделни проверки за едно, друго или трето обстоятелство. Това обяви днес главният прокурор Сотир Цацаров, който бе на посещение в Хасково, за да присъства на отчета на местната Окръжна прокуратура.

Още по темата
Според главния прокурор назначаването на нови проверки е загуба  на време. По думите му досъдебното производство ще установи как стрелецът Петко Петков е получил разрешение за притежаване на четирите огнестрелни оръжия без нито един ден да е излизал на лов.

Според Цацаров ще бъде разследвано и поведението на служителите на службите КОС на Районното полицейско управление в Горна Оряховица по отношение на цялостния контрол. "Защото в крайна сметка лицето притежава 4 оръжия, а броят на боеприпасите е над 300", уточни той.

Той отказа да коментира уволнението на Камен Ситнилски от ВСС с мотива, че това е решение на колективен орган, което не се коментира.

Сотир Цацаров обяви още, че според него няма нарушение на правилника на ВСС при командироването на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев в Пловдив. Цацаров определи работата на местната прокуратура като незадоволителна на фона на растящата престъпно, особено корупционната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase