Архив: Булфото
fallback

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът е станал в Плевен. Момиченцето е нахапано по крака и е в стрес от преживяването, сложена му е ваксина срещу бяс, има превръзка, която се сменя всеки ден. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
 
Детето учи в трети клас в училище „Пейо Яворов”, всеки ден около 10.00 часа излиза от училище, за да отиде да се храни при майка си, която работи в магазин на няколко метра от учебното заведение, съобщава Нова телевизия. Момиченцето трябвало да пресече пътното платно, за да стигне до майка си, но до оградата на училището обаче е нападната от няколко кучета.
 
Майката разказва, че сутрин и вечер водят и прибират детето. Тя е подписала декларация за това, че детето на обяд ще се прибира само. 
 
"Захапа ме едно куче. Не ме болеше чак толкова много, но много се уплаших. Една жена дойде, хвана ме и ме успокои някак си, а аз крещях "помощ”, обяснява детето.
 
Майка му допълва, че малко, след като жената довела детето при нея в магазина, то колабирало.
 
След сигнал за случая следва акция на общината. Заловено е едно от кучетата нападатели. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано.
 
„Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения”, обясни началникът на отдел „Екология” към общината – Павлина Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

доктор

преди 9 години

Понеже кучкарите много обичат да слагат диагнози на хора, които не са съгласни с тях, ще направя и аз същото. Прекалената привързаност към животни и особено кучета е признак за тежка социопатия, понякога граничеща с шизофрения. Подобни хора често са изключително антисоциални и изпитват нескрита омраза към себеподобните си, като запълват липсващите човешки контакти в живота си с кучешки. На много от тях поведението и манталитета граничи с тези на религиозните фанатици.

85

Анонимен

преди 10 години

То, обезпаразитено и маркирано, пак ще хапе..

84

МайкаВИ

преди 10 години

Добре дошли в България, страна в която се взимат мерки само и единствено след катаклизъм! Нека сами се задушим пред телевизора, обляни в помия и бездействие.

fallback