Снимка: Dnes.bg
fallback

Работниците от "Напоителни системи" започват протести заради забавени близо три месеца заплати.

Повече от 80 дни работещите в дружеството не са получавали възнаграждения, като работодателят не е внасял осигурителни вноски, съобщава пресцентърът на КНСБ.

Oще по темата
Според синдиката социалното напрежение във всички клонове на фирмата е крайно изострено. Търпението на работниците е изчерпано и на редица места има готовност за обявяване на ефективни протестни действия, включително гладна стачка, посочват от КНСБ.

Решението на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството е да бъдат блокирани пътища в страната и да има протести пред сградите на институции. На 13 март протестите ще са в Дупница. Тези пред Министерския съвет или пред Министерството на финансите ще бъдат уточнени допълнително.

Един от работниците на "Напоителни системи" ЕАД – Петър Стоянов, синдикален член на КНСБ от клон "Среден Дунав" - Плевен, обяви отново гладна стачка, пише в съобщението.

На 7 март Народното събрание с промени в Закона за водите даде възможност да се отпускат средства от държавния бюджет за дейностите, свързани с опазването от вредното въздействие на водите. Според КНСБ тези средства с целево предназначение са крайно необходими за нормализирането на дейността на "Напоителни системи".

Обичайната процедура за въвеждане на приетата промяна отнема време и затова синдикатът иска още на първото заседание на Министерския съвет да се регламентира превеждането на средствата към дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

нико

преди 10 години

До Анониментова предприятие докато не се закрие ине се реформира ще се 4удятот каде да им плащат освен да прибягнат по метода харизанов от скрап ако е останало още нещо от ромите

8

нико

преди 10 години

До Анонименна пет души работници с 350лв имат по един на4алник с 750лв и работят сезонно по4ти нищо не работят

7

доооооооо

преди 10 години

До работааман от разбирачи........, дано и вие така да можете да не работите и да не получавате , че да видите за какво става дума!

fallback