Снимка: Булфото

Реформаторският блок ще обяви листата си за предстоящите избори за Европейски парламент на 22 март т.г.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев посочи като свои фаворити да оглавят листата Меглена Кунева и настоящия евродепутат Светослав Малинов.

Реформаторският блок няма проблем при подредбата на имената, увери Кънев, цитиран от БТА.

Още по темата
Дясното обединение предупреди, че страната ни е застрашена от спиране на средства от ЕС заради промени в Закона за енергетиката, който БСП готви. С тях се предвижда „Южен поток“ да стане изцяло руски проект и така България да бъде извадена от общата европейска енергийна политика. Евродепутатът Светослав Малинов пое ангажимент още днес да информира еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер за опита на българското правителство да излезе от европейската правна рамка чрез „Южен поток“.

Според него намеренията на управляващите у нас са ядосали европейските партньори и били доказателство, че България винаги е готова да обслужва руския интерес вместо европейския и този на българските граждани. "Това е тежък удар върху общата енергийна политика на Европа, както и нож в гърба на Украйна", добави Малинов.

Според Мартин Димитров, ако законопроектът бъде приет, страната ни ще бъде ощетена заради спрени пари от ЕС. Освен това той смята, че новите промени ще гарантират скъп газ за България от Русия. „Предложението за промени в енергийния закон казват, че трети страни няма да имат възможност да доставят газ в България, изважда се възможността за регулиране на цените от ДКЕВР, като по този начин те ще се определят само от Русия", поясни притесненията си Димитров.

Радан Кънев съобщи, че на предстоящото Национално партийно събрание, което ще бъде в края на тази седмица, ще се търси по-голяма легитимност между формациите в Реформаторския блок, като перспективата е той да се превърне в единен политически субект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase