Остров Св. Анастасия. Снимка: архив, Булфото

32-годишният Павлин Димитров е първият управител на остров Света Анастасия, след като днес той бе представен официално в сградата на Община Бургас.

Той е спечелил надпреварата в три кръга в конкуренцията на общо 260 кандидати.

Още по темата
Повечето от тях били с огромен опит в сферата на туризма, но се отказали, след като разбрали разликата между заплащането на управител на петзвезден хотел и заплатата на общинската длъжност.

Весела Йорданова, директор на Дирекция "Култура, маркетинг и връзки и с обществеността", каза, че по време на тестовете и интервютата Павлин Димитров е представил различни и интересни идеи за развитието на острова.

Мъжът е завършил "Туризъм" и "Международни икономически отношения" във Великотърновския университет. Владее три езика - английски, немски и руски. Има дълъг стаж в туристическия бизнес и е преминал всички нива в кариерното си развитие.

Пред журналисти Димитров заяви, че има безброй идеи, които ще допринесат за името и създаването на остров Света Анастасия като една от най-известните туристически дестинации.

Остров Света Анастасия ще приема туристи от май. Те ще се извозват с лодки и кораб от моста на централния плаж в Бургас. Двупосочният билет ще струва 9 лева.

С намаления ще се ползват учащи и пенсионери. Деца до 7 години и хора с уврежданияще се возят безплатно. Предвижда се на ден да има по 5 курса.

На острова има хотел, ресторант, музей. Нощувките ще са на цени от 40 до 70 лева на вечер на човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase