Снимка: Булфото
fallback

Три екипа на жандармерията ще патрулират в малките населени места в областите Пловдив и Пазарджик, обяви началникът на Специализирано полицейско управление - Пловдив главен инспектор Димитър Узунов.

Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места.

Два екипа от по четири души ще бъдат на 24-часово дежурство в селата Кръстевич, Красново и Старосел в община Хисаря и в малките населени места около Сопот. Един екип е изпратен в община Пещера.

В малките населени места на тези територии жандармеристите ще участват в съвместна патрулно постова дейност с полицаи за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на жителите, обясни Узунов.

По думите му местата са определени от оперативни работници, които съвместно с кметовете са направили интерактивна карта на престъпността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 10 години

Истинската борба срещу престъпноста се води комплексно , а не на парче днеска битовата престъпност, утре организираната, в други ден не организираната и пр. Но основно трябва да се променат законите и нормативната база на полицията, прокуратурата и съдът да не стоят настрана. Иначе днеска ще има жандармерия и полиция след два месеца като нема кво става ? а кажете? и България не е само София и северозападна България. Нещата са изтървани отдавна. Държавноста е пред срив.

35

мьртвешки глави

преди 10 години

Ми Шишманци ,Болярино , Чоба ..... и др изоставени от Бога .....да сетих се ,там на всяка врата пише име на охранителна фирма ....те нека се народят още малко по-черни и гладни и необразовани па ще видим какво ще опазите ---първо сами създавате проблема па после уж се мъчите да го решите !Има и др чудесни места --Борец Падарско , Момино ....

34

uuu

преди 10 години

Не акция, а по принцип да патрулират там и да свършат малко работа! И стига с тая пробация за осмо престъпление, че станахме не жалки, ми не знам...

fallback