Снимка: Булфото, архив

Полицията във Варна задържа група за извършване на въоръжени грабежи от магазини, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

При проведена специализирана полицейска операция вчера криминалисти задържаха трима мъже - В.П./20 г./, Д.Н./21 г./, осъждан, и М.В./23 г./, и тримата от Варна.

В хода на разследването било установено, че групата е действала основно в района на Второ и Трето районнo полицейскo управлениe във Варна, където за последната седмица е извършила три въоръжени грабежа от магазини.

При единия от случаите са откраднати преносим компютър и 152 лева, при втория - 800 лева, а при третия - 300 лева оборотни пари от два магазини за хранителни стоки. Част от вещите, обект на посегателството, са открити. Намерени са оръжията и маските, с които са извършвани грабежите.

На извършителите са повдигнати обвинения. С прокурорско постановление Д.Н. е задържан за 72 часа, предстои искане за постоянното му задържане. На останалите двама е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase