Снимка: БТА

Заради падналия сняг и снегонавяванията остава усложнена обстановката в Североизточна България, съобщиха от МВР.

В област Силистра затворени за движение са всички пътища. От 4.00 часа сутринта цялата техника на почистващите фирми е мобилизирана за разчистване на пътищата – приоритетно тези за Русе, Шумен и Добрич.

Поради лошите метеорологични условия продължава да е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка. Единият е Добрич - Кардам, а другият - Силистра - Самуил.

На три КПП-та в област Шумен се контролират ограниченията за движение по пътищата.

КПП в село Пристое следи за наложената забрана за движение по пътя Силистра – Шумен, от пътен възел на АМ "Хемус" до границата с област Силистра.

Наложено е ограничение за движение на товарни автомобили с вериги през Ришкия проход по пътя Шумен – Карнобат, като край град Смядово е изграден КПП.

Ограничение за движение на камиони с вериги има и по пътя Русе – Шумен. Ограничението се контролира от служители на сектор "Пътна полиция", като в село Струйно също е обособен КПП.

В община Нови пазар, Шуменска област, е обявено бедствено положение. В Добрич има 50 см сняг. В бедствено положение е и община Вълци дол, Област Варна. Пътят от Варна за Добрич през Аксаково е затворен.

Заради тежката зимна обстановка са отменени учебните занятия в Шумен, Разград и Исперих, както и в някои други общини в тази райони на страната.

В останалите райони на страната ситуацията се нормализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase