Снимка: Булфото
fallback

Заради опасно силния вятър, в осем области в страната е обявен жълт код, съобщават от сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Жълт код е обявен в областите- Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе. Ще духа временно силен вятър от северната четвърт. Ще вали сняг и ще се образуват преспи. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно.

Обилни снеговалежи се очакват в почти цяла България. В много райони те ще образуват нова снежна покривка, предаде Агенция "Фокус". В планините ще има виелици и навявания. Дъжд ще вали в крайните югоизточни райони и по Черноморието, където условията за поледици остават. Значителни количества се очакват и в Родопската област и източна България. Около обяд от югозапад ще започне процес на спиране на валежите, а над югозападната половина от страната и временно разпръскване на облачността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

neni4a

преди 10 години

До До 6 И във Варна,вали дъжд и стана ужасна киша.

9

До №6

преди 10 години

Прав си и да знаеш, завиждам ти, и аз искам да рина сняг, ама вместо това ще цопам в локви - по останалото Черноморие не знам каке, но в Бургас пак сме прекарани

8

Анонимен

преди 10 години

Зима е, вънка вие вуктатко маа пръжки с лук...Верно, много е приятно да се разкършиш на студа и после да се прибереш на топличко вкъщи. Това са радостите на живота.

fallback