Снимка: архив, Булфото
fallback

Момченце на година и половина е починало в болницата в Добрич.

Детето е постъпило в болницата в четвъртък около 15.00 ч. в много тежко състояние - с вирусна пневмония, засегнала и двата дроба, със сърдечна и дихателна недостатъчност.

"Починало е в 20.40 ч. същия ден въпреки положените усилия от страна на лекарите да го спасят", обяви пред "Дарик" директорът на лебечното заведение д-р Красимир Николов.

Той поясни, че когато смъртта настъпи в рамките на 6 часа от постъпването на спешен случай в болницата, се смята, че намесата на медиците е потърсена твърде късно и състоянието на болния е било твърде тежко.

По думите му аутопсията на детето е показала, че причината за смъртта му е сепсис, довел до оток на мозъка.

"Предполага се, че първоначална причина за усложненията, довели до крайно тежкото състояние на детето, е остра вирусна инфекция с щам от рода на грипа", каза още Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

достатъчно е

преди 10 години

Едно правилно отглеждане ---игра на открито , смяна на климат , балансирано хранене с плодове ,зеленчуци и обезателно белтъчини ,защото антителата са белтъчни структури , а витамините Само катализатори !!!и са необходими в минимални количества........Също не трябва да се забравят мастно разтворимите витамини ...но с краве масло ,а не с нефтения дериват мартарин

17

важно

преди 10 години

Няма нищо по - фатално от некомпетентна намеса с едничката цел"профилактика" безразборно със синтетични витамини без контрол на доза и необходимост,още по опасно - хранителни добавки ,които имат вид на лекарства ,но без сериозната проверка ,на която се подлагат лекарствата

16

...

преди 10 години

Грип не се лекува с лекарства. Лекарствата са симптоматични, т.е. не лекуват заболяването, а облекчават съпътстващите страдания. Други лекарства се дават за проявени конкретни усложнения от грипа, ако има такива, а не принципно за грип. И това няма нищо общо с хомеопатията, а е проява на здрав човешки разум.Никой не е застрахован от усложнения, но да се трови системно и безсмислено човек няма нужда. А и реална полза от това никой не е установил.

fallback