fallback

Общ преглед
 

Взрив в апартамент вдигна на крак рано сутринта органите на реда в Димитровград. Инцидентът станал тази сутрин в 6.20 часа на улица "Софроний Врачански" №3 в центъра на града.

По първоначални данни взривът е възникнал от неправилно съхраняван ароматизатор в дома на Благой и Мария Яковлеви.

В следствие на взрива напълно е избита стена на кухнята им. За щастие, те са били в друга стая и отвън не е имало хора в непосредствена близост.

От полицията съобщиха, че все още не са ясни причините за възпламеняването на ароматизатора. Взривната вълна е избила в най-слабото място, което в случая е било терасата, която е била захваната със стиропор.

Ако тя е била закрепена по-здраво, е можело да има по-големи последствия, защото взривът щял да избие навътре в жилището.

Съседи коментираха, че по-вероятно взривът да е от динамитена шашка, с каквито Благой ходел да гърми риба по река Марица, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

TNT

преди 10 години

Странен взрив е станал - терасата паднала, а шкафчето, върху което е бил "ароматизатора", седи непокътнато, с наредените чашки и чинийки на него и следи от горено, а не от взривено. Хъм-м-м-м.

78

Анонимен

преди 10 години

Определено е ароматизатор със 150 г. тротилов еквивалент. От благоуханната вълна била разрушена фасадната стена със стиропорно захващане.

77

Анонимен

преди 10 години

Евтиното излиза скъпо! Ако всеки си върши работата за която е учил, нямаше да има такива простотии. Че сега и за смях станаха....

fallback