Плажът на Кабакум няма да смени името си. Снимка: Impact press group
fallback

Общинският съвет във Варна отхвърли предложението за преименуване на местностите с турски имена. Това съобщи общинският съветник Костадин Костадинов, чиято беше инициативата за преименуването с български имена на местностите, пред „Фокус”.

„За” отхвърляне на решението гласуваха 22 общински съветници, а 9 – „против”.

Ако решението беше прието над 200 местности във Варненско трябваше да бъдат преименувани. Преди Нова година Общинският съвет във Варна взе решение зда преименува местностите с български имена, но впоследствие областният управител на Варна върна решението на Общинския съвет и предизвика скандал. На днешното заседание общинарите вече бяха размислили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 10 години

Я веднага да ги сменят и да не се правя.......... както сме свикнали с турските имена, така ще свикнем и с новите български!!!!!

43

-10

преди 10 години

Правилно, Османе! Да се върнат историческите имена, а те СА БЪЛГАРСКИ, защото България официално я има от 681 г., неофициално много по-отдавна, тогава, когато ТУРЦИ И РАЗНИ ПОДОБНИ племена са------Хайде да ми кажеш какви са били българските имена на тези местности от 681 насам преди турците да ги сменят! И не ми минавай с българския превод на сегашните турски наименования!

42

до 42

преди 10 години

Извинявам се, но само необразован човек от село, дошъл лично или второ поколение от някоя кирпичена колиба да се прави на варненец, въртейки тигели из площад "Независимост" и избивайки си комплексите по този начин, че всъщност дошъл от нейде си, може да се интересува от плочки и тротоари повече, отколкото от българщината - от запазването на българския дух, традиции, история и език. Типичен белег на необразованите хора с робско самосъзнание и липса на морал, с които се напълни града НИ.

fallback