fallback

Общ преглед

Четиримата загинали младежи при тежката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград са били студенти, които са се прибирали от празнуване на 8 декември. Фаталният инцидент е станал след последния тунел в посока Асеновград.

"Колата буквално прелетя над мантинелата, такова нещо не съм виждал", разказа пред репортер на Dnes.bg един от очевидците на трагедията край Бачково.

Oще по темата


Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и хлъзгавата настилка в района заради обилния снеговалеж. На мястото на инцидента няколко часа имаше аварийно-спасителен екип на „Гражданска защита”, полиция и пожарна. Неофициално източници от разследването твърдят, че липсва спирачен път.

Автомобилът е минал през дърветата и се е преобърнал по таван в река Чая. Младежите са загинали на място. Съдебните медици ще разследват дали смъртта е настъпила след удавяне, или от тежкия удар.

Водачът на автомобила е 23-годишен младеж от Пловдив, а второто момче не е пловдивчанин, твърдят от полицията. Двете загинали момичета са на 22 години.

Преобърнатата кола е с пловдивска регистрация. Инцидентът е станал около 13,30 часа около Бачково, а районът беше отцепен повече от 4 часа.

Това е вторият тежък инцидент в района за последната седмица. На 4 декември на пътя между Пловдив и Пазарджик загинала три момчета на 23-годишна възраст.  Инцидентът до разклона за село Цалапица беше заради лоша видимост и висока скорост.

Заради снеговалежа в Пловдив днес за периода от 8 до 16 часа в КАТ са регистрирани 28 катастрофи с материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Киро

преди 10 години

Когато взех книжка бях пълен ***! Карах бързо и опасно (това беше до първата трагична катастрофа която видях) НО дори и тогава, имаше ли някой с мен в колата аз карах по друг начин.Сега съм внимателен шофьор, слагам си колана и карам с ограничение, но и сега когато возя накой съм още по-внимателен. А това момче (Бог да го прости) не ка Бог прости и на мен за думите ми, но е постъпил ***, не може в такова време на такъв път да се правиш на някой си и да рискуваш живота на други хора!

100

Киро

преди 10 години

До миро А бе братле не си прав! Като имат родителите пари ще му купят БМВ или каквото той иска. Замисли се ако даден човек не е възпитан да се съобразява с околните и ако не е с БМВ а е с Лада или Голф 3 нямаше ли да направи пак това?1-во Никога не трябва да парадираш, колкото и да си богат2-ро Родителите трябва да се погрижат за 1-вото3-то когато се качиш в кола то си отговорен за хората при теб, за хората около теб И НАКРАЯ ЗА СЕБЕ СИ!

99

Киро

преди 10 години

До 6OFER4EТи си *** бе братче! Никой не го интересува за теб и твоите простотии! Не те ли е срам? Просто нямам думи, такава трагедия и ти ми говориш тук някакви шеги и хвалби- е просто нямам думи с които да те обидя и да те накарам да осазнаеш какъв човек си!

fallback