Снимка: Dnes.bg

По нестандартен начин Хасан Мехмед от село Белодол, Община Поморие, е решил да протестира срещу електроразпределителното дружество EVN.

Мъжът е събрал сумата от 46 лв. – колкото е месечната му сметка за ток – само на жълти монети от по 1 и 2 стотинки. Ентусиастът натоварил парите в раница, тежаща 6,5 кг, и пробягал с нея 35 километра – разстоянието от с. Белодол до касата на ЕVN в Поморие.

По този начин Хасан Мехмед искал да покаже недоволството си от услугата, която електрическата компания предлагала. По думите му електроахранването в селото било толкова слабо, че не поддържало дори основните ел. уреди. 

„Отопляваме се и готвим на дърва. Дори през лятото ни се налагаше да палим печка, за да си приготвим храната”, разказва Хасан. 

Когато се опитал да плати сметката си с жълтите стотинки обаче, служителите на EVN в Поморие отказали да вземат парите му и го препратили към касата на "Български пощи".

„След като се разбра за протеста ми, захранването леко се повиши, но за сметка на това в домовете на съседите ми стана по-слабо. Не получаваме услугата, но я заплащаме.”, обяснява мъжът. Той допълва, че през изминалите месеци са изпращани многобройни жалби до енергoразпределителното дружество. Оттам са назначавали проверки, но нередности не са констатирани.

Затова Хасан Мехмед решил да потърси съдействие от кмета на община Поморие Иван Алексиев. В кабинета му мъжът разказа „одисеята” си. От своя страна Алексиев обеща, че ще настоява проверките да се извършват няколко дни поред в различни часове на деня, за което ще следи и представител на Община Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase