Снимка: Булфото
fallback

Изтребителите МИГ-21 ще продължат да изпълняват бойни дежурства в небето над българска територия. Това ще се случи с удължаване на техническия им ресурс, съобщи командирът на Военновъздушните сили генерал Константин Попов. Той присъства на отбелязването на 50 години от първия полет на изтребител МИГ 21, което се проведе в авиобаза „Граф Игнатиево”.

България разполага с изтребител МИГ-21 последна модификация, който е с различен двигател и различни радио-локационни системи.

„Този самолет изпълнява бойното дежурство, а бойното дежурство е бойна задача в мирно време, затова ни е необходим”, заяви пред журналисти генерал Попов.

По неговите думи всяко едно нещо има ресурс, този ресурс може да бъде удължен със съответните мероприятия.

Според пенсиониран механик на подобен вид изтребители, удължаването на живота на МИГ-21 крие рискове.

„Не е препоръчително да се удължава живота, след като е изчерпал нормата от летателни часове”, твърди механика на самолети Иван Тонков.

Венци и цветя бяха поднесени военни почести пред паметника на загиналите полоти в авиобаза „Граф Игнатиево” .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

D

преди 10 години

Време е за "Грипен"!!! Последен шведски крясък при самолетите!Дават ни ги на лизинг ,че и офсет добър прадлагат хората!!

33

БАЧКАТОР

преди 10 години

А що не помолите чичо Путин да се смили над бедна и жалка България пък да ни хариже 10-15 стари МиГ 29 ? Руснаците и без това си имат нови изтребители , старите само залежават из складовете а освен това за разлика от американските ни "покровители" няма да поставят космически цени ,както ония правят на 38 годишните ф-16.

32

акуд

преди 10 години

новото ни правителство са магьосници вече удължават и животи

fallback