Галина Стоянова. Снимка: Булфото
fallback

„Казанлък е най-неподходящото място – то е стратегически важно от гледна точка на националната сигурност, така че е безумно да се взимат решения точно тук да се правят лагери от затворен или отворен тип“, обяви кметът на града Галина Стоянова пред радио „Фокус“.

По думите й Казанлък е мястото, което трябва да бъде пазено от държавата като стожер на националната сигурност.

Галина Стоянова бе категорична, че настаняването на хора с неизвестна самоличност в полицейската школа в града ще застраши всички, включително и самата държава.

Oще по темата

„Всички казанлъчани осъзнават това, защото вече десетки години работят във военния комплекс и са наясно с подробностите около него – ситуацията откъм полигона. Всичко това за тях наистина създава големи страхове“, аргументира се градоначалникът на града на розите.

Стоянова посочи, че все още няма официален отговор от вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев по въпроса за съдбата на полицейската школа в Казанлък. Заради това днес от 17:00 часа гражданите ще излязат на централния площад в Казанлък на протест.

Както Dnes.bg ви съобщи, в последните 2 дни жителите на града блокираха движението по прохода Шипка в знак на протест заради плановете на правителството да настани бежанци в Центъра за обучение на МВР. Всичко тръгна от миналата седмица, когато стана ясно, че се обсъжда школата на МВР да бъде закрита, а в сградите да бъдат настанени бежанци. Информацията беше потвърдена от вътрешния министър Цветлин Йовчев. 

Галина Стоянова посочи, че Община Казанлък и нейните жители са готови за диалог с вътрешния министър и с правителството, за да направят предложения за създаване на бежански лагери на места, където това е възможно. ”Ние изтъкнахме повече от 12 аргумента, с които искаме да помогнем на министър Йовчев и на правителството да не вземат грешното решение“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

анонимен 2

преди 10 години

Ако, обичаме Родината си, не трябва да допуснем, каквито и да са бежанци на тази територия в центъра на военни погреби и богата археологическа карта!

10

Хрельо

преди 10 години

смърт за "бежанците" и за тия дето ги пускат

9

viva1234

преди 10 години

Абе не в полицейската школа,направо във военните поделения да ги настанят, те и без това са обучени да боравят с оръжие, от Нова Година да ставаме новосирийска джамахирия и да приключваме с тая скапана държава.

fallback