Снимка: Булфото, архив
fallback

Изхранването на бежанците е проблем, който най-много ме притеснява, заяви на общоселско събрание в Ковачевци кметът на селото Васил Станимиров. По думите му настанените в лагера хора имат суха храна за пет дни, след което ще получават по 2 лв. на ден.

На събранието в селото местните жители изразиха недоволство от това, че не са били уведомени предварително за настаняването на бежанците. Голяма част от хората се опасяват от кражби, след като бежанците свършат храната, съобщава БТА.

В 80 процента от къщите живеят самотни жени, те се страхуват, сподели жителка на селото. 

Oще по темата

В Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци са настанени 79 жени, 82 мъже и 105 деца, уточни Васил Станимиров.  Решението за локализацията им е взето в София, никой не ни е питал, каза той и обясни, че е научил за това в петък, когато първият автобус е пътувал към комплекса.

Кметът обаче е получил уверения, че повече бежанци няма да бъдат изпращани.

Бежанците обитават хотелската част на комплекса, живеят в стаи и апартаменти с от две до пет легла, със самостоятелни санитарни възли. Комплексът е разположен върху 10 дка застроена площ в парк 70 дка.

Бежанците ще останат в комплекса, докато получат официален статут, поясни директорът на комплекса Лилия Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 години

какъв статут? ей управниците....ЛУДИ ЛИ СТЕ?

21

Фен на Фен

преди 10 години

До БРАВО НА КАЗАНЛЪЧАНИДоди си вземи хапчетата. Децата на България са мъртви.

20

по леко

преди 10 години

До Анонименкаква съвест и човещина те гони .Един от "бежанците" в прав текст заяви че си има пари в банка в Турция, не иска нищо друго освен статут.Другия беше още по нагъл - Довел си двете ханъми и иска да ги запише тук че е с две жени.И нагъл - Това не било негов проблем а на България.Айде моля леко с обвиненията за съвест и човещина.Съвест и човещина за русото дете Мария от Гърция, че са я измъкнали от кирливите ръце на ***. Там поне полицията пипа както трябва

fallback