Кадър от клипа в YouTube: Кметът срещу лошите

От дни футуристичен предизборен клип се върти из мрежата и показва ямболския кмет Георги Славов в друга светлина, тази на "борец с лошите".

Правено през есента на 2011 г., видеото му има за цел да ангажира "по принцип аполитичната" младежка аудитория, защити днес концепцията си пред bTV градоначалникът на южния ни град.

По думите му в клипа има послания и към "дребни душици", които блокират работата на общината.

"Към онзи момент имаше сериозно противопоставяне в Общинския съвет на Ямбол, около година блокираха работата. Решихме да изберем един по-динамичен вариант за младите хора. Тогава дори махнахме последната сцена (с физическата саморазправа с лошите – бел. ред.), защото решихме, че не трябва да отдаваме интерес на такива дребни души", коментира Славов.

Две години по-късно кметът продължава да твърди, че не е сбъркал с подхода си към младежката аудитория.

"Не атакуваме с агресия, а с тематика, която е интересна за младите хора", повтори той.

"Опазил ни Бог да решаваме проблемите в града в бой". Така кметът отговори на въпроса дали в Ямбол проблемите се решават с бой.

Хората, които му пречат

"Продължават да ни пречат едни хора за строителството на регионалните депа. Това не е проблем само на Ямбол, а и на цяла България. Една псевдоекологична организация блокира строителството на новото депо за боклук", обясни Георги Славов.

По думите му заради непостроеното депо общината плаща санкции в размер на 700 000 лв. за тази година, а догодина предстои да плати 1,8 млн. лв.

Проблемите на Ямбол

Като други проблеми в работата си Георги Славов посочи военните имоти на общината, за които държавата дължи около 2 млн. лв. "Ние си ги искаме", обясни обаче той.

Освен това той се оплака от "арогантното отношение на сегашния кабинет" по повод новата болница в общината.

*Ямбол е градът, Ямбол е стилът … песен на култов ямболски рапър, хит в нета

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase