Снимка: Булфото
fallback

С тържество днес се отбелязва136-та годишнина от Шипченската епопея. Президентът Росен Плевнелиев ще участва в националните чествания, които са под негов патронаж, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 10.00 часа президентът ще се включи в туристическия поход до връх Шипка, който ще започне от Соколския манастир.В 12.00 часаРосен Плевнелиев ще приеме на историческия връх почетния строй на Националната гвардейска част и ще произнесе слово. 

Държавният глава ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите защитници на Шипка и ще положи венец пред Паметника на свободата. В 13.00 часа Росен Плевнелиев ще присъства на възстановка на историческото сражение на връх Шипка от националното дружество "Традиция".

Националната гвардейска част също ще участва в отбелязването на 136-та годишнина от Шипченската епопея.
Гвардейците ще поднесат венци в памет на загиналите за Освобождението на България на връх Шипка. На ритуала ще присъстват още началникът на Политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков и заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

Поклон за загиналите герои!Никога няма да бъдат забравени и вечно ще бъдат в паметта на българският народ!Г-н Президент словото ви беше срамно.Преди ви подкрепях,но сега не!Тези хора ,които загинаха на Шипка преди 136 години се бориха за освобождението на България от турско робство.Побояхте се да кажете това...срам!

17

ha ha

преди 10 години

неможахте ли да слижите по- добра (цяла) снимка на този красив паметник. Много бързо искате да промиете историята и в памет на какво е издигнат точно там. турско "присъствие" и какви ли не още глупости искате да пробутате в учебниците по история, Днешните политици са срам за България.

16

до 8 от хахахахаха

преди 10 години

***,цените на това дето казваш,са на 70 прцент от цената за ЕС,но любимите ти там...велики българи,от нЕкои бостански партии,са си направили обръчи от фирми ,и го правят на 400 процент,и като треснат акциз-ето ти цената,н се излагайте ,уж сте млади хора умни...я виж цената на бензина преди 4 години,а я виж сега как е-при положение ,че и в ЕС няма осезателна промяна

fallback