Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията прибра 11 просещи деца от улиците на Бургас. Те са от квартал Горно Езерово и от несебърското село Гильовца. От полицията уточниха, че е направена проверка и в централната част на града, където също са установени просещите малолетни.

На територията на централната градска част в Бургас е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина - С.Д., 13-годишен и Х.Д., 10-годишен.

Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 г., а последното от 2011 г.

В района на площад "Тройката" е открито друго 11-годишно момиченце - Д.И., също от бургаския квартал "Горно Езерово", просещо под надзора на майка си.

На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

Съставени са два протокола за полицейско предупреждение на жени на 23 и на 37 години.

По време на специализираната полицейска операция е установен един 17-годишен младеж - А.И., обявен за общодържавно издирване по молба на родителите му.

При проверка в Несебър и Слънчев бряг са заварени да просят деца на по 9, 13 , 3 и 1 години. Съставени са два
предупредителни полицейски протоколи на родителите на подрастващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Sephora

преди 11 години

Жалкото е, че днес ги прибират и утре ще ги пуснат и пак ще продължат да просят. Жалкото е, че за тези деца няма шанс да се промени живота им, да бъдат осиновени от родители, които ще ги обичат и ще се грижат за тях, ще им дадат възможност да играят, да учат и да станат нормални граждани на това общество. Утре тези деца ще създадат свое поколение, то ще тръгне по техния път и няма излизане от това положение.

9

Лала

преди 11 години

Българските граждани от ромски произход просят и в чужбина затова не ни искат там. Вече започнаха да просят самоуверено и тук *** имат много деца и малко интелект, обаче пък умните българи са единствените които ги оставят да се размножават. Каде по -добре са стопанисвани бездомни кучета в София и кастрирани. Защо не им се прилага закона като в демократична Америка и да им се бият инжекции против разплод тип улични кучета!!!

8

Бургас

преди 11 години

А бащите пият бира и чакат плячката.

fallback