Снимка: Булфото, архив

Полицията прибра 11 просещи деца от улиците на Бургас. Те са от квартал Горно Езерово и от несебърското село Гильовца. От полицията уточниха, че е направена проверка и в централната част на града, където също са установени просещите малолетни.

На територията на централната градска част в Бургас е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина - С.Д., 13-годишен и Х.Д., 10-годишен.

Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 г., а последното от 2011 г.

В района на площад "Тройката" е открито друго 11-годишно момиченце - Д.И., също от бургаския квартал "Горно Езерово", просещо под надзора на майка си.

На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

Съставени са два протокола за полицейско предупреждение на жени на 23 и на 37 години.

По време на специализираната полицейска операция е установен един 17-годишен младеж - А.И., обявен за общодържавно издирване по молба на родителите му.

При проверка в Несебър и Слънчев бряг са заварени да просят деца на по 9, 13 , 3 и 1 години. Съставени са два
предупредителни полицейски протоколи на родителите на подрастващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase