Грамадата в памет на Пламен. Снимка: Булфото
fallback

Бащата на запалилия се на 20 февруари Пламен Горанов - Любомир, е изпратил писмо на кмета на Варна Иван Портних, с което иска грамадата от камъни пред общината да бъде премахната.

До момента никой в града не повдига гласно темата за купчината камъни, за да не бъде изтълкувано като неуважение към гражданското общество и саможертвата на Пламен.

Oще по темата
Портних също смята да подходи внимателно към темата, заявиха за "Труд" от общинската администрация.

Възможностите за действия са няколко, като основната е в района на грамадата да бъде поставен мемориален символ. От кметския екип бяха категорични, че каквото и решение да се вземе, то ще бъде след съгласуване с фондация "Пламен Горанов", която бе регистрирана в края на пролетта.

Пламен, който се самозапали пред сградата на общината, носейки плакат с призив за оставка на кмета Кирил Йорданов и Общинския съвет, почина на 3 март.

Два дни по-късно варненци започнаха издигането на грамада от камъни пред централния вход на общината, а на 6 март Кирил Йорданов подаде оставка.

Разследването за смъртта на Пламен, което бе удължавано три пъти, вече е приключило, но повече от 10 дни Районна прокуратура Варна не съобщава резултатите, тъй като е под специален надзор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

2

преди 10 години

Браво на бащата. Не може в центъра на града, на входа на общината да има сметище.

24

Анонимен

преди 10 години

ABE LUDI LISTE LUDI DREXI LI NOSITE PARVO VKARAXA SAMOUBIECA V CARKVA TOVA E PROTIV PRAVOSLAVNITE KANONI SEGA PAMETNIK 6TEMU PRAVQT ITO V CENTARA NA VARNA SAS PARI NA DANAKOPLATECA GOLQM PRIMER 6TE DAVA //TOQ MONUMENT//NA SAMUUBICITE BRAVOOOOOOOOOOO KUKOVCI

23

И фондация учредили

преди 10 години

Шок и ужас!!! Фондация учредили на името на лудия самоубиец ... мързеливи несретници, мазохисти и комплексари търсещи да изкарат 2 лева без да работят.

fallback