Снимка: Булфото

Eвтиният алкохол, който се продава в супермаркетите в Слънчев бряг, е една от основните причини за нещастните инциденти с млади туристи в курорта, обяви Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците - Слънчев бряг по време на среща в курортния комплекс с консула на Великобритания у нас Джон О’ Шонъси.

По думите на Иванова често младите хора идват на море у нас заради достъпния и евтин алкохол. Според нея на "ол инклузив" базите по-рядко се отчитат инциденти с пияни летовници.

"Не виждаме вариант, в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона, където е по-спокойно и почиват предимно възрастни туристи и семейства с деца", коментира Иванова.

Още по темата
От своя страна Джон О’ Шонъси запозна хотелиерите с лятната кампания "Ваканционен махмурлук", която е стартирало британското посолство. "Стремим се да достигнем до туристи между 16 и 30 години", каза консулът.

"Пий и не прекалявай! А при спешен случай звъни на 112!" - с този надпис на подложки за чаши британското консулство предупреждава поданиците си, че забавленията трябва да са с мярка. Консулът на Великобритания заяви, че и климатът е виновен за малката алкохолна издръжливост на сънародниците му, които почиват в Слънчев бряг.

За една година 24 англичани са намерили смъртта си в България. В това число са и туристи починали по естествен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase