Снимка: БТА
fallback

Участник в спасителните дейности, а не затрупан миньор, е бил изваден от рудник "Ораново".

На мъжа му е прилошало. Той е на 29 години и се казва Бойко Рулински, приет е в реанимация на благоевградската болница. Интубиран е и е без опасност за живота. Спасителните дейности продължават.

Имената на четиримата затрупани миньори са Асен Стойнев, Николай Михайлов, Христо Младенов и Иван Лазаров, съобщи Георги Костов, директор на ОД МВР Благоевград.

Двама от тях са загинали, продължава издирването на останалите двама, които има вероятност да са живи.

Труповете на починалите също не са извадени.

Oще по темата
По-рано днес кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който е на мястото на инцидента, призна, че шансовете за спасяване на затрупаните миньори са малки.

Техни колеги, около 20 души, които са били нощна смяна, помагат за разчистване на срутището и се опитват да стигнат до мястото.

"Не е имало взрив, а срутване на скални маси. Явно не са спазени правилата за безопасност, което вече е традиция в този рудник. Много обезпокоително е това, че инцидентът е станал в 9.30 часа, а сигналът в полицията е подаден в 11.08 часа", каза Апостолов.

Засега е ясно, че срутването е станало на дълбочина около 200 метра. Неясни са обаче причините за инцидента.

На място в мината са пристигнали екипи на полицията и на Спешна помощ, които евентуално да помогнат на пострадали миньори.

В рудник Ораново се добиват каменни въглища, мината се намира на 2 километра от Симитли.

Областният управител на Благоевград Муса Палев, който също е на мястото на изцидента, съобщи, че ще разпореди проверка за всичко около състоянието на рудник "Ораново".

"Ще търсим виновника за инцидента докрай", зарече се той, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Lekar

преди 10 години

"Интубиран, без опасност за живота"- *** абсурда

3

Българин

преди 10 години

Абе тоя областен от противоконституционната партия дпс още ли е там ?Не го ли свалиха протестите или и той се прави на ударен и си кюта на поста - надява се да му се размине.

2

Анонимен

преди 10 години

dokato vi ypravliavat alchnite kycheta ot chervenata sinia pembiana mafia ot oligarxo mytrenski xoldingi grypirovki shte biagate mrete mizerstvate ne samo vie no i vashte deca i vnyci tezi izmenici vi piat tryda potta i kravta taka shte bade dokato ne gi izbesite i iztrepete manipoliran narode .

fallback