Гимназия Ромен Ролан. Снимка: Булфото

Техническа грешка в дипломите за завършено средно образование създава сериозни главоболия на зрелостници от гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора.

Близо 240-те зрелостници от едно от най-елитните училища в града се оказаха заложници на погрешно попълнен ред за часовете по профилирана подготовка, съобщава bTV.

Неприятната грешка в удостоверенията им излязла наяве след като учениците и техните родители са тръгнали да подават документи за легализация за кандидатстване в чужбина. Сега се оказва, че дипломите им трябва да бъдат преиздадени.

"Това е техническа грешка, случва се, случвало се е и друг път. Компютър работи, хората работят, нормално е. Не виждам нищо притеснително не е първата сгрешена диплома”, изрази мнение директорът на гимназията Теодора Николова.

Не толкова спокойни са обаче завършилите ученици, които гонят различни срокове за кандидатстване в чуждестранни университети. Така например срокът за подаване на документи за следване в Германия е до 15 юли.

Според директора на гимназията обаче повод за безпокойство няма. “Ако министърът разпореди, ще подменим бланките за целия випуск, за сега нямаме такова нареждане”, увери Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase