Снимка: архив, Булфото
fallback

В момента в страната има 134 мобилни и 24 стационарни камери, които следят за скоростта на движение по пътищата, обяви комисар Антон Антонов, началник отдел "Пътна полиция".

По думите му публикуването на информацията в страницата на СДВР във Facebook за това къде те ще бъдат позиционирани, кара водачите да се съобразяват повече, което пък от своя страна води до по-малко катастрофи на пътя.

Oще по темата
"Притеснявам се да не стане така, че водачът вместо да контролира превозното средства, да гледа в GPS-a, къде се намират точките. Препоръчвам вместо да се гледа къде се намират камерите на КАТ, да се спазва дистанцията и ограничението, и тогава камерите няма да имат значение", коментира Антонов пред "Фокус".

Комисарят допълни, че всеки месец ще се определят местата за разполагане на стационарните и мобилни камери и това отново ще бъде публикувано своевременно в социалните мрежи.

Антонов допълни още, че са започнали огледи на пътната мрежа, за да се премахнат някои ограничения за движението, които не кореспондират с реалностите на пътната мрежа.

"Желаем да направим след време и електронна подложка, на която гражданите да могат да отбелязват къде искат да се контролира скоростта, но това са бъдещи неща", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

Съветвам фирмите който правят подобни джаджи да разработят стелт режим за кола с електроника която я прави невидима за радарите и камерите. Тогава няма да се гледат GPS-и с точките на камерите и ще може да се кара спокойно. И още пускането на подобна стелт-джаджа ще донесе миларди приходи само за броени месеци на дадената компания , ще им е необходимо свръхпроизводство за да задоволят пазара.

17

Анонимен

преди 10 години

Ако става дума за протести - София не била България а когато става дума за карти се оказва, че това не е точно така :)Каквото и да напишат, каквито и карти да качат не карате ли внимателно няма да ви свършат работа. И някой по-долу беше писал когато става дума за безопасност правете подлези и надлези Когато няма предпоставка някой да пресече неправилно то тогава няма и да има произшествия. Махнете колите от тротоарите за да има къде да се движат и пешеходците и още и още....... Успех!

16

Анонимен

преди 10 години

Ревахме от тия където се крият зад храстите, сега ревем от камерите. Карай внимателно и спри да плачеш.

fallback