Снимка: архив, Булфото

В момента в страната има 134 мобилни и 24 стационарни камери, които следят за скоростта на движение по пътищата, обяви комисар Антон Антонов, началник отдел "Пътна полиция".

По думите му публикуването на информацията в страницата на СДВР във Facebook за това къде те ще бъдат позиционирани, кара водачите да се съобразяват повече, което пък от своя страна води до по-малко катастрофи на пътя.

Още по темата
"Притеснявам се да не стане така, че водачът вместо да контролира превозното средства, да гледа в GPS-a, къде се намират точките. Препоръчвам вместо да се гледа къде се намират камерите на КАТ, да се спазва дистанцията и ограничението, и тогава камерите няма да имат значение", коментира Антонов пред "Фокус".

Комисарят допълни, че всеки месец ще се определят местата за разполагане на стационарните и мобилни камери и това отново ще бъде публикувано своевременно в социалните мрежи.

Антонов допълни още, че са започнали огледи на пътната мрежа, за да се премахнат някои ограничения за движението, които не кореспондират с реалностите на пътната мрежа.

"Желаем да направим след време и електронна подложка, на която гражданите да могат да отбелязват къде искат да се контролира скоростта, но това са бъдещи неща", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase