ВМРО се закани да блокира границата с Гърция. Снимка: БТА
fallback

Назначението на новия областен управител Муса Палев за поредна тази сутрин събра пред областната управа в Благоевград протестиращи.

Те са категорично против представител на ДПС да заема този пост.

Протестите ще продължат, като в сряда в 12.00 часа ще блокираме пътя при Банско, съобщи зам.-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Оттук нататък всяка седмица ще блокираме ГКПП при Гоце Делчев, при Петрич, Сандански, Симитли, Кресна, Струмяни последователно, докато този човек разбере, че не е желан, закани се той.

Oще по темата
"Сто и една години след Освобождението на Пиринска Македония от турско робство ние ставаме свидетели на едни събития, които определено за ВМРО не са нещо нормално. В Благоевград ни се насажда назначаването на един областен валия от ДПС, който за пореден ден не се появява на работа", заяви Георги Васев, член на ръководството но ВМРО-БНД и общински съветник в Благоевград.

От ВМРО-БНД коментираха и някои изказвания на Муса Палев, които считат, че насаждат междуетническо напрежение и верска омраза, и би трябвало да се проследят и вземат под внимание от съответните органи.

Ангел Джамбазки обяви, че протестът ще продължи и по-късно днес, когато се открива православният кръст, издигнат край Благоевград.

Продължава и събирането на подписи под петицията на ВМРО-БНД срещу назначението на представителя на ДПС за областен управител на Благоевград.

Ако някой провокира етническо напрежение в Благоевградска област, това е ДПС, с това арогантно и нагло назначение, с това несъобразяване с мнението на хората и с този опит да бъде овладяна административната и политическата власт в регион, в който продължават попълзновенията на радикалния ислямизъм, заяви още Джамбазки.

Затова ние продължаваме този протест срещу Муса Палев, докато той не се откаже или не бъде уволнен от министър-председателя Орешарски. Ние ще внесем сигнал в прокуратурата с извадки, цитати от медиите, от явни източници по повод на изказвания на Муса Палев, свързани с нагнетяване на  етническо напрежение, добави той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 10 години

Обикновените хора в България без значение каква вяра изповядват са смазани. Единствено противопоставянето им ги държи на страна и да станат заедно и да направят погроми в царските палати. Да нне се поддаваме. Но да сочим изрУдите ***. Подкрепям!

34

viki123

преди 10 години

Наглостта на БСП е безмерна, на ДПС не я коментираме. Струва ми се че малко повече говорим "против турците". Това заиграване с етноса е единствено в полза на ДПС, а и не е безопасно. Да псуваме на комунисти и ДПС, но не на "турци". Призовавам!

33

ЛИЛИ

преди 10 години

До RumuРуми ,може ли да ми кажеш колко българи са в парламента в Турция .И назначени като областни управители също. Аз съм била в Израел и знам там хората са от 120 страни събрани ,но само еврей са в парламента. Нещо да ми кажеш по този въпрос.Също да те попитам за отричането на Ботев и Левски от зам . министърката. Преди всичко аз съм БЪЛГАРКА

fallback