Снимка: Архив Булфото
fallback

Младеж оцеля по чудо, след като водите на река Арда влачиха колата му в продължение на близо 20 метра в понеделник вечер, съобщава "Дарик".

Инцидентът е станал на брега на реката в района на Маджарово около 19:00 часа вчера, когато момчето отишло да се разхлади във водите на Арда.

Младежът оставил колата си близо до брега, но за негово нещастие в този час започнало отваряне на  шлюзовете на язовира и нивото на водата в реката започнало бързо да се покачва. Така водният стълб бързо започнала да залива колата му.

В паниката младият мъж се качил в колата, като се заключил. Ключовете си момчето обаче загубило и така се оказало в капан пред прииждащите води.

Младежът успял да подаде сигнал за помощ и започнал да търси друг изход, докато чака спасителите. В крайна сметка, за да се измъкне, е счупил задното стъкло на колата, откъдето се е измъкнал.

В крайна сметка аварийно-спасителния екип, който пристигнал малко след това, спасил момчето.  Заради счупването на заднато стъкло то е леки порезни рани по ръцете и краката. Водите на Арда обаче са влачили колата му близо 15-20 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Кос

преди 10 години

Браво Торанага!Имаш невероятно чувство за хумор.

12

Анонимен

преди 10 години

Браво на момчето. Плажовете на Арда около Маджарово са едни от най-красивите кътчета, на които съм ходил, просто не може да се опише с думи, трябва да се види този край на Родопите, въпреки че пътят от областния център Хасково е под всякаква критика. Но трябва много да се внимава, защото привечер пускат водите на язовира. Така един път ни отнесоха яденето и пиенето, което се охлаждаше в реката, която изведнъж покачи нивото си, но нищо, здраве да е. Така че, много внимавайте, ако ходите там.

11

крайна сметка

преди 10 години

Те всички коли отвътре се отключват без ключ, ама момчето е било в паника.. В крайна сметка.. се е разхладил:)) както е искал:) И в крайна сметка е жив и здрав,а това е най-важното

fallback