Снимка: Impact Press Group
fallback

Селата Рибново и Осиково живеят в страх след инцидента с поразеното от мълния семейство на Атидже Кунева.

47-годишната жена почина на място във вторник вследствие на силната светкавица, а дъщеря й и внучката й  се борят за живота си в болницата в Гоце Делчев.

Според лекарите 25-годишната жена и 5-годишната й дъщеря са в по-добро състояние от това, в което са били докарани в болница.

Oще по темата

И на двете обаче ще се наложи да минат през сериозни пластични операции – на детето е поразен гърбът, а на майката – лицето и шията.

Наложило се е медиците да вадят оперативно парчета от разтопен синджир от шията на майката. Жената е била с кръвно 50 на 0, когато е била приета в болницата.

Животът на двете пациентки бил спасен благодарение на двама мъже от съседното село - Феим и Венцислав Соленкови.

Те разказаха пред bTV, че семейството било излязло с кола по нивите с тютюн, но автомобилът се повредил и те решили да излязат на въздух и да се скрият от дъжда под самотно и високо дърво – круша. Така се стигнало до инцидента.

Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици, обяви синоптикът Станислава Цалова и допълни, че температурата в мълнията е около 30 000 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Дарт Вейдър

преди 10 години

Хххххххххх... хххххххххЛюююк май сан, кам уид ми ту дъ дарк сайд аф дъ форс

28

Анонимен

преди 10 години

Mai i Uni v tova otnoshenie sa nai opasni.Sega e sezona gramotevi4nite buri i trqbva 4ovek da vnimava.Ot drugia mesez namalqva aktivnostta no za smetka natova pak trqbva da sme predpazlivi.Dano se opravqt horizata jalko ama kato vijdat 4e se tamnee i pregarmqva adjaba ko pravqt tam.na poleto rabotata nqma da svarshi ama eto edin jivot svarshi.Jalko

27

до професорите

преди 10 години

*** то вие сте големи професори, голямо нещо...пишман чиновници да ми обясняват как да се оцелява в такава ситуация, само ви пожелавам да НЕ ви се случва, че не знанията и житейските опити, имената ще си забравите. И като мразите турския, защо използвате думи с турски произход?!? Наистина е вярно - *** НАРОД, слаба държава!!!! Щом сме в България, тогава освен български няма да се учи никакъв друг език!

fallback