Снимка: БТА
fallback

Кметът на община Каварна спря строителството на рибарска хижа в резервата "Яйлата", съобщи кметският наместник на село Камен бряг Добринка Ялнъзова.

Заповедта е издадена след прокурорска проверка от районния прокурор на Каварна и главния архитект на община Каварна до изясняване законосъобразността на строителството в резервата.

В момента на мястото на строежа се очакват специалисти от районните дирекции за строителен контрол от София, Варна и Бургас, които трябва да извършат подробна проверка на възобновеното строителство.

Скандалният строеж започна преди шест години, когато за няколко дни беше излята бетонната плоча на приморската тераса в северната част на Яйлата. Собственици на терена са братята Павлови от Генерал Тошево. Нотариалният акт е за 1500 дка с рибарски заслон, разрушен обаче преди близо 40 години, припомня БТА.

Контролните органи тогава видяха, че се изливат съвсем нови основи и спряха строежа. Преди дни инвеститорите възобновиха строителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Добричлия

преди 10 години

Единият брат Павлов работеше в кравекомплекс "Маловец" до Ген Тошево.Стопанска милиция-полиция надуши голяма далавера с кравите,но партията не им разреши да го опандизят.Министър Танев лично ги посети,когато започнаха да се занимават със земеделие.След голямата "инжекция",братята станаха чокоите на региона.Иначе нямат интелект,но си имат покровители от свисше.Това строителство не е само за тях а и за покровителите им.Сега възъбновиха строителството,защото са сметнали,че е период на безвремие.

31

Анонимен

преди 10 години

И какъв е този нотариален акт за земя на брега на морето? Крайбрежната зона не е ли изключително държавна собственост?

30

sharan-bg

преди 10 години

До 25ти. Хубаво цитираш бе брате, ама къде може да се приложи написаното? Нали тука сме си увързани и оплетени като свинските черва! Голямата част от природонаселението, имаше ли възможност /че и без /, отдавна хвана пътя.В *** останахме същите. Дето роптаеме, а след 2 месеца избираме същити наглеци да ни управляват! Що за ненормалници сме ? Ошашавихме света! За свинята не е важно чисти ли някой *** или не! Важното да е в ***!!!!!!!!!Sorry!Грозноама си е наше!

fallback