Снимка: Impact Press Group

Българските превозвачи, които днес затапиха граничния пункт "Капитан Андреево", вдигнаха блокадата, съобщи за Dnes.bg Илиян Филипов от Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

"Направихме среща с турската страна и имаме уверение, че българските камиони няма да бъдат задържани безпричинно до срещата на българския и турския министър на транспорта", коментира Филипов. 

Предвид предстоящите избори и опасността протестът на превозвачите да се политизира недоволните решиха да отстъпят. Те са категорични, че ако до понеделник турските гранични власти създадат пробем дори и на един български ТИР, превозвачите ще блокират едновременно ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово". 

Още по темата
Припомняме, че десетки български превозвачи опънаха днес маси на входа на ГКПП "Капитан Андреево" и блокираха границата ни с Турция. Превозвачите недоволстват срещу строгия контрол и предприетите от турска страна рестрикции спрямо българския бизнес. 

Според протестиращите граничните власти в южната ни съседка спират нашите тирове с дни и им пречат да си вършат работата, без да дават обяснение защо е необходимо това. Според превозвачите от турска страна им се налагат и допълнителни ограничения за количеството гориво и режима на разрешителните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase