Снимка: Dnes.bg

Млечна, а не коралова е змията, която захапа в Деня на Земята деца на 8 и 10 години в Пловдив. Влечугото все още е бебе и не е отровно. Инцидентът е станал, докато учениците са стискали змията, за да се снимат с нея.  

„Докато се снимат със змията, някое от децата е подходило по-грубо и това е чиста отбранителна реакция, но мога да гарантирам, че ухапването от такава змия е по-безобидно от това на комара”, заяви пред Dnes.bg нейният собственик Атанас Рангелов. 

Програмата за празника е включвала изложение на домашни любомци, сред които и влечуги. Районната прокуратура в Пловдив започна проверка на случая с двете ухапани от змия деца в двора на училище „Душо Хаджидеков”. 

„Целта на проверката е да се изясни дали е осъществен надзор над влечугите, кой е трябвало да го извърши и каква телесна повреда е нанесена на децата”, съобщи говорителят на Районна прокуратура – Пловдив Атанас Илиев. 

Според закона лице, което не оказва контрол на съответното животно и то причини средна или тежка телесна порведа се наказва с глоба до 5000 лева и до 3 години затвор.

От болницата обаче съобщиха, че децата са изписани, а здравословното им състояние е добро. При постъпването им в лечебно заведение им е даден антибиотик, както се прави при полево ухапване от влечуго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase