Снимка: Министерство на отбраната

Военнослужещи от Военновъздушните сили с вертолет "Кугър" оказаха вчера помощ на пострадали при катастрофа в района на хижа "Фенера" в Средна гора, съобщават от Министерството на отбраната.

Екипажът с командир майор Крум Семов е излетял от авиобаза Крумово в 16.10 ч., за да извърши медицинска евакуация на трима граждани. Инцидентът е станал с джип, който се е преобърнал и е пропаднал в пропаст.

Освен военнослужещите от екипажа - втори пилот полковник Белкинов и спасители - подполковник Андреев и старши сержант Филипов, на борда на вертолета е имало и медицински екип от спешна помощ на УМБАЛ "Св. Георги Победоносец" - Пловдив, представители на Планинската спасителна служба и на Пожарна безопасност и защита на населението.

Мястото на злополуката е в труднодостъпна местност, което е наложило вертолетът да кацне на планински склон на височина 1100 м.

Тримата мъже са били в тежко състояние и по време на полета им е  оказана първа медицинска помощ. 
 
Инцидентът е станал около 14,20 часа в събота. Трима мъже от село Климент са предприели планинско изкачване с автомобил „Исузу” с десен волан. Поради стръмния терен, водачът Х.С. изгубил контрол, колата се преобърнала няколко пъти и паднала в пропаст, съобщават от полицията в Пловдив.

След това мъжете са били откарани с военен вертолет "Кугър" в УМБАЛ "Св. Георги " - Пловдив, но по време на
 транспортирането единият от пътниците- 38- годишен мъж, е починал. Служители от РУП - Хисаря продължават работата по изясняване на причините за случилото се.

Шофьорът на автомобила е с открита фрактура на ръката, а оцелелият пътник има контузия на главата, съобщиха от университетска болница в Пловдив. И двамата са без опасност за живота. Мъжете ще останат в болницата няколко дни за наблюдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase