Камери ще гарантират сигурността на почиващите. Снимка: Булфото
fallback

59 инфрачервени камери ще гарантират сигурността на почиващите в курорта "Слънчев бряг" през наближаващия летен сезон, съобщи изпълнителният директор на едноименното дружество Златко Димитров.

Въвеждането на специалната техника ще осигури безпрепятственото преминаване през места, където осветлението не е достатъчно или е умишлено прекъснато. Освен инфрачервените камери ще бъдат монтирани още 27 броя високоскоростни въртящи се камери и 129 камери за панорамно видеонаблюдение.

С всички тях от дружеството смятат да гарантират сигурността на туристите през сезона. Новост при видеонаблюдението е, че камерите вече ще записват 24 часа, а не както досега - само при отчитане на движение.

Отделно от това на входовете и изходите на курорта ще бъдат монтирани записващи устройства, които ще следят и заснемат номерата на колите, движещи се в комплекса. До сградата на РПУ-Слънчев бряг е изградена и оптична свързаност, която ще позволи органите на реда да имат непрекъснат достъп до видеонаблюдението.

От 1 юни в продължение на няколко месеца в курорта ще има и засилено полицейско присъствие. Над 220 командировани от вътрешността на страната полицаи ще подпомагат работата на местните, отчете началникът на РПУ-Слънчев бряг Стайко Манев.

Освен за сигурността на почиващите, от дружеството ще регламентират и таксиметровият превоз в курорта. Предвидено е през летния сезон да оперират 270 таксита.

За да се контролира качеството на услугата и да се предпазят гостите на комплекса от измами, всички таксита трябва да носят стикер, издаден от "Слънчев бряг" АД, който ще гарантира тяхната легитимност. Стикерът ще се дава срещу заплащане на таксата от 200 лева без ДДС за целия сезон.

Опасността от прекалено високи тарифи за превоз на километър е избегната с въвеждането на максимално допустима тарифа, която ще бъде гласувана от община Несебър, уверяват от дружеството.

Атрактивната услуга файтон също ще подлежи на контрол. За да я предлагат, търговците ще трябва да заплатят 1500 лева без ДДС за целия сезон. Файтоните, чийто брой ще бъде ограничен до 26, ще могат се движат между 9.00 часа сутринта и полунощ, за да се гарантира пълноценната нощна почивка на гостите на комплекса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 11 години

Пълен Биг Брадър. Като отидеш на почивка, що ти хакнат и една камера с предавател и в ***, за по "сигурно".Аман от ***... ще си харчим "парите" другаде. И без това са малко, че и на почивка където си плащам ще ми издевателстват.

18

Анонимен

преди 11 години

Преди 5-6 години смених южното със северното черноморие и с ръка на сърцето мога да кажа че съм доволен, особено от Албена и Зл.ПясъциРазкошни големи плажни ивици, зеленина ,чистота .Спокоиствието в Албена е по-голямо,но ако човек иска дискотека винаги има къде Зл.Пясъци е съвсем на близо а там наистина има от всичко по много Приятно лято на всички

17

до 19

преди 11 години

В случая Бургаслиите са дори елит пред това дето идва от еуропъта.Абе сдухана работа е , аз ако ще бухам пари правя един 20-30 етажен блок и да се събират мишоците -никакъв лукс само стаи.

fallback