Лазар Колев Снимка: Булфото
fallback

„Абсолютно невинен съм, моля съдът да ме оправдае”. Това бяха последните думи на Лазар Колев - обвинения в двойното убийство на сестрите Белнейски.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г., а телата им бяха открити три дни по-късно в местността "Грамадите" между Брацигово и Пещера.

В Пловдивския апелативен съд приключиха пледоариите по делото. То се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, а присъда се чака до 30 дни.

Oще по темата
В края на днешното съдебно заседание Лазар Колев заяви пред магистратите, че е напълно невинен. Той получи наказание „доживотен затвор без право на замяна” от Окръжния съд в Пазарджик.

Той е признат за виновен, че с особена жестокост и по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил сестрите Христина и Росица Белнейски, с цел да прикрие изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен.

С присъдата на Пазарджишкия окръжен съд Колев е осъден да  заплати на родителите на сестрите Белнейски обезщетение за претърпени морални вреди от общо 400 000 лева. 

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание, а защитата настоява за оправдателна присъда заради пропуски в разследването.

„Доживотната присъда означава напрактика, че Лазар Колев ще бъде екзекутиран, защото му се отнема живота, а той е невинен”, заяви в пледоариите си адвокат Марин Марковски.

„Апелативният съд ще се произнесе в законовия тридесетдневен срок.”, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 11 години

До анонимен 63 и 64 И аз съм чел доста по този случай, и аз мисля, че е натопен тук има замесени много вличтелни хора...

55

анонимен

преди 11 години

Аз одавна мисля че този човек е натопен ,чел съм много статий по този случай и винаги до такъв извод съм стигал..не мога да кажа не съм детектив ..Но мисля че са замесени хора със власт които просто няма как да се предадат и са го хванали за изкупителна жертва,а до това как гледал нормално, я си представете че наистина е невинен и толкова години се е съсипал и неговия живот по погрешка.Майката на момичетата също имала чувството че не той ги е убил,все пак да не подценяваме и майчинския истинкт ,тя няма да каже подобно нещо ако наистина не го чувства

54

!!!

преди 11 години

Ако някой си е направил труда да следи случая сам щеше да си отговори на въпроса Виновен или Невинен е ... Как може след ексхумация, 2год след случая да се вземат каквито и да било улики и доказателства, а по време на разследването да не намерят ДНК от извършителя... Замислете се малкоо за каква постановка става въпрос... колко човека си отидоха покрай това делооо и заащоо...

fallback