Падналият покрив в Хасково. Снимка: Impact Press Group

Над 100 деца от училище „П. Р. Славейков” в Кричим бяха евакуирани около обяд от спасителните екипи заради отнесена от бурните ветрове покривна конструкция, съобщиха от пресцентъра на МВР. Районът около учебното заведение е отцепен и на място работят аварийно-спасителен и пожарен екип.

Съборен е и един електрически стълб в ромската махала. Няма пострадали и при двата инцидента.

Кметът на Кричим Атанас Калчев е съобщил за БТА, че между 450 и 500 кв. м от покрива на училището е съборен напълно, което прави сградата неизползваема. С негова заповед до вторник са спрени учебните занятия в училището. Вече е започнало разчистване на отломките.

Малко след 14.00 часа в дежурната част на пожарната в Хасково е получен сигнал, че 250 кв. метра ламаринен покрив на сграда е бил отнесен от силния вятър и е паднал в съседен двор. Пристигналите на място пожарни екипи установили, че няма пострадали при инцидента. Районът на произшествието също е отцепен, а аварийните екипи отстраняват опасната конструкция.

Над 60 сигнала са получени на спешния телефон 112 за паднали вследствие на бурните ветрове дървета и клони. Най-много от тях са дошли от югозападните и централните райони на страната.

Шест села в Пазарджишко са без ток заради скъсани електропроводи в следствие на силния вятър. Получени са и два сигнала за паднали дървета - в кв. "Устрем" в Пазарджик и манастира "Петър и Павел" край с. Паталеница.

Екипи разчистват терените, няма пострадали хора. Скоростта на вятъра в региона е достигнала 40 км в час.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase