Кметът на Несебър Николай Димитров Снимка: архив, Булфото

Кметът на Несебър Николай Димитров остава на поста си заедно с главния архитект на морската община Валентин Димов. Това реши днес Бургаският апелативен съд.

Николай Димитров и Валентин Димов бяха отстранени от длъжност на 22 февруари след решение на Бургаския окръжен съд. Прокуратурата поиска отстраняването на двамата, за да не пречат на събирането на доказателства и свидетелски показания по разследването на скандала "Дюнигейт". Кметът на Несебър и главният архитект бяха обвинени на 11 февруари за нарушения при продажбата и разрешението за строителство върху защитени територии-дюни.

Още по темата
Те не бяха съгласни с определението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари и обжалваха.

Заседанието на магистратите днес бе по повод обжалването на двамата. В мотивите на апелативните магистрати бе посочено, че за кмета Димитров и архитекта Димов няма доказателства за това, че пречат на събирането на писмени документи по случая с издаването на строително разрешително за терен, върху който има пясъчни дюни.

Не са установени и данни за въздействие върху свидетели по делото, които са подчинени на двамата. Освен това разпитите на свидетели, които са служители в общината, вече са приключили. Събрани са и основните документи по делото за терена с пясъчните дюни.

"Предстои събирането на доказателства от други ведомства, но не и от община Несебър", каза съдия Лучия Дерелиева, която е председател на съдебния състав на днешното дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase