Плакатът, който Пламен носил, преди да се самозапали. Снимка: Булфото

36-годишният Пламен Горанов се е запалил сам, обяви говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова на извънреден брифинг. Това показват и охранителните камери, които са записали какво точно се е случило пред сградата на общината на 20 февруари около 7.30 ч.

Свиканата пресконференция беше по повод появили се твърдения в социалната мрежа, че мъж е запалил Горанов, който почина снощи от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница.

По думите на Йотова Пламен е държал в ръцете си плакат с надпис: „Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 ч. на 20 февруари”. Той бил прибран от полицай, които охранява общината, а по обед предаден на следствените органи.

Горанов е носил раница, в която имало две туби със запалителна течност. Едната с вместимост 11 литра, другата -  5, която излял върху себе си. 

Още по темата
Общинският полицай видял какво прави младият мъж и се опитал да го спре, но не успял. Затова тръгнал да търси помощ от свой колега. Докато обаче двамата се върнат, Пламен горял като факла.

„Все още не е установен адресът, където починалият е живеел на квартира във Варна. В личната му карта е записан адрес в Добрич”, обясниха още от Районната прокуратура във Варна.

„Няма обаче основания да се смята, че някой го е подбудил към подобна постъпка”, подчерта още говорителят на институцията.

Припомняме, че варненският кмет обяви миналата седмица, че ако следствието докаже, че той носи вина за самозапалването, веднага ще подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase