Протестиращи се събраха във Варна на молебен за здравето на самозапалилия се Пламен Снимка: Булфото

Самозапалилият се Пламен Горанов вече диша самостоятелно, съобщиха негови приятели в ефира на телевизия bTV.

Николай Тодоров и Албена Делистоянова поясниха, че състоянието му е все още тежко, но вече не е на командно дишане.Те описаха своя другар като бунтар към всичко, което става в България.

„Той беше непримирим към случващото се около нас и не можеше да го приеме равнодушно”, обясни Николай Тодоров. И двамата се съгласиха, че Пламен е много емоционален и напоследък бил революционно настроен.

Според тях обаче не е ясно дали Пламен е отишъл пред сградата на Общината с първоначалната идея да се самозапали. По думите им той има много приятели и в никакъв случай не е с лабилна психика.

Още по темата
„Мизерният живот на хората им влияе не само чрез огромния стрес, но и психически”, обясни проявите на самозапалване психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

По думите й, показният акт на подобно действие е признак на отчаяние, а проблемният живот е причина за отслабване на целия организъм на човек.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред сградата на Община Варна в ранната сутрин на 20 февруари. До момента той беше на командно дишане и е под медикаментозна кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase